HOME    PREKEN    GETUIGENISSEN    VERHALEN    ROEMENIE    LINKS    CONTACT

 

    André De Raaf

    Dennis De Raaf

 

 

 

 

Het verhaal van Dennis.

 

Ik wil u graag een verhaal vertellen wat ons is overkomen met onze zoon Dennis. Onze Dennis is geboren in 1989 en was zoals men dat noemt een huilbaby, vooral s’nachts. Toen Dennis  ongeveer 1  jaar oud was werd bij de gehoortesten op het consultatiebureau  ontdekt dat hij doof was. Dat was ook de reden dat hij s'nachts zoveel huilde, het licht ging uit en dan zag en hoorde hij niets meer, en werd hij angstig. We werden voor verdere en uitgebreidere testen doorgestuurd naar het Academisch ziekenhuis in Groningen. Ook daar kwamen ze er snel achter dat hij niets kon horen. Er werd ons vertelt dat hij gehoortoestellen moest hebben en wel de sterkste die er waren. Om ze te kunnen testen kregen we deze een half jaar op proef, daarna zouden we ze moeten kopen (Het werd niet vergoed door de verzekering). Met deze gehoortoestellen kon hij een heel klein beetje horen.

We wisten wel dat in de bijbel stond dat Jezus had gezegd dat we alles in gebed moesten brengen bij God, en dat deden we ook wel, maar wat we ook beden het was alsof het gebed niet verder kwam dan het plafond.  Het was net alsof het niet tot God kwam.

Als je kind dat overkomt dan ben je behoorlijk van de kaart en heb je het gevoel dat je wereld instort. We wisten dat we deze gehoortoestellen niet konden betalen (Ze kosten 3000 gulden per stuk) en we raakten steeds meer in paniek en doordat we ook zeer weinig slaap kregen werd de situatie steeds moeilijker en raakten we steeds verder in de put.

Toen we op een gegeven moment echt niet meer wisten wat we moesten doen, en we helemaal kapot zaten. Zijn we opnieuw gaan bidden tot God. We vroegen Hem opnieuw of Hij ons wilde helpen en of Hij een oplossing wilde geven voor ons probleem. Dat Hij onze Dennis wilde genezen of anders ons de financiele middelen wilde geven om de gehoortoestellen te kunnen betalen, dan kon tenminste nog iets horen. We beden: ‘Wat U ook beslist, we leggen ons helemaal bij Uw beslissing neer”. Ook hebben wij het bij ons in de kerk neer gelegd en gevraagd of ook zij wilden bidden voor ons, en dat hebben ook velen gedaan

Toen ik een poos later met Dennis onder de douche stond, verbeelde ik mij dat hij wat hoorde. Hij had onder de douche niet zijn gehoortoestellen in natuurlijk, en toch dacht ik dat hij wat kon horen. Maar dan denk je: ‘ík zal het me wel verbeelden’. Maar we moesten die week naar het ziekenhuis voor controle en daar vroeg ik of ze Dennis ook een keer zonder gehoortoestellen wilden testen op zijn gehoor. En wat schept ons verbazing hij kon net zoveel horen als wij. Er werden vele testen gedaan om zeker te weten, en elke test gaf hetzelfde positieve resultaat. Hij had dus zijn gehoortoestellen niet meer nodig.We hebben ze weer ingeleverd en waren zeer opgelucht dat we ze niet hoefden te kopen. Toen we voor een afsluitingsgesprek bij de dokter moesten komen, vroeg hij ons direct bij het binnenkomen, we zaten nog niet eens, of wij naar een kerk gingen. Ontzettend verbaasd antwoorden wij van: ‘Ja, dat gaan we”. Toen zei hij: ‘Dan weet u wel wat er met uw zoon is gebeurt. Namelijk een wonder !!. Want in mijn hele loopbaan heb ik nog nooit zoiets meegemaakt en een medische verklaring heb ik hier ook niet voor’. Het was voor hem en natuurlijk ook voor ons een echte wonder.

God heeft ons op een machtige manier duidelijk gemaakt dat als je voor 100 % vertrouw op Hem en je voor 100 % overgeeft aan Hem, dat Hij je wilt helpen door moeilijke periodes heen. Hij heeft ons een wonder laten zien. Een wonder om duidelijk te maken dat Hij ons niet alleen laat, om te laten zien dat wij als zondige mensen niet alleen staan in deze moeilijke wereld, maar dat er altijd een God is die helpen wilt. Ook al zien wij door allerlei moeilijkheden het helemaal niet meer zitten. Hij is er en wil ons van harte helpen. Hij doet dat misschien niet op de manier zoals wij het graag willen zien, maar Hij doet het veel beter  dan dat wij maar in onze dromen durfden te hopen.

God is een machtige God, waarvoor niets, maar dan ook niets teveel of te moeilijk is. Als Jezus in de Bijbel laat zien dat hij zieken kan genezen, dat Hij water in wijn kan veranderen, dat Hij lopen kan over water en dat Hij opstaan kan uit de dood, waarom zou Hij ons dan niet willen helpen als wij het Hem uit de diepste van ons hart erom vragen.

Wij hebben mogen ervaren dat Hij helpt, ondanks onze tekortkomingen, ondanks onze twijfels en ondanks onze fouten.  En daar zijn we Hem ontzettend dankbaar voor.

 

 
   

 

 

© 2006 - All rights reserved Let Op De Raven 2006 ©
Deze site is het best te bekijken met Internet Explorer