HOME    PREKEN    GETUIGENISSEN    VERHALEN    ROEMENIE    LINKS    CONTACT

 

    Waarom God?

    Hemel of Hel

    Bestaat God Wel?

    in 4 Stappen tot God

    De Veiling

    7 Up

 

Bestaat God wel ?

Een man ging naar de kapper om zijn haar en baard te laten knippen. Ze begonnen te discussiėren en spraken over vele dingen. Al gauw kwamen ze bij de bekende vraag of God wel bestaat.

De Kapper zei: "Kijk, ik geloof niet dat God bestaat". "Waarom zeg je zoiets"? vroeg de man

"Nou, iemand hoeft alleen maar naar de wereld te kijken en hij zal zien dat God niet bestaat. Als God echt bestaat, zouden daar dan zoveel zieke mensen zijn?  Zouden daar zoveel gehandicapte kinderen zijn? Nee, als Hij echt bestond, zou er geen ellende zijn op de aarde. Ik kan me niet voorstellen dat een God dit allemaal toestaat. De man was stil en zei verder niets.

                     

De kapper was inmiddels klaar en de man verliet de zaak. Onderweg naar huis zag hij een oude zwerver op straat met heel lang haar en een hele lange ongetrimde baard. De man ging onmiddellijk weer terug naar de kapperszaak en zei tegen de kapper: "KAPPERS BESTAAN NIET!"

"Maar ik ben toch een kapper en sta vlak naast jou," antwoordde de kapper. "NEE!" Schreeuwde de man. "kappers bestaan gewoon niet. Als zij echt bestonden, zouden er geen mensen meer rond lopen met lang haar en ongetrimde baarden".

De kapper antwoordde: "Ach man, wij kappers bestaan zeker wel. Het zijn de mensen die niet naar ons toe komen.

"Precies!" ging de man verder. "Dat is het hem nu juist. GOD BESTAAT ZEKER WEL ! Het zijn juist de mensen die niet naar Hem toe gaan en Hem niet opzoeken. En daarom is er zoveel ellende op de aarde

 

 

 
   

 

 

© 2006 - All rights reserved Let Op De Raven 2006 ©
Deze site is het best te bekijken met Internet Explorer